Bij de Verfbrouwerij weet je zeker dat jouw muurverf ertussen zit. Wij maken je graag wegwijs in onze collectie muurverven. Of je nu op zoek bent naar een specifieke kleur, of gaat werken op een bijzondere ondergrond of stucwerk – je bent bij ons aan het juiste adres! Muurverf voor elke ondergrond, in elke kleur.
Tip! Vergeet niet om kale muren eerst voor te behandelen. Zo komen jouw muren het beste uit de verf.
Tip! Vergeet niet om kale muren eerst voor te behandelen. Zo komen jouw muren het beste uit de verf.
Muurverf geschikt voor binnen- én buiten.
De muurverfkleur van de binnenruimte doortrekken naar de tuin of het balkon. Van deze trend zijn we fan! Een unieke manier om jouw buitenplekje aan te kleden. En dat zónder de zorgen van een mismatch. Wij hebben muurverf die geschikt is voor binnen en buiten, dus geen gedoe voor jou. Breid je woonruimte uit.Bekijk alle muurverf aanbiedingen.
Muurverf hoeft niet veel te kosten. We hebben de beste prijzen voor professionele kwaliteit. Een stuk goedkoper en dus fijn voor de portemonnee. Begin je bijvoorbeeld aan een groot project? Dan is dit de kans om voor een zacht prijsje jouw klus professioneel te klaren. Ook ideaal voor studentenkamers, want een mooie kamer hoeft niet duur te zijn.Welke muurverf kies je voor de beste dekking?
We zullen meteen met de deur in huis vallen. Hoe goed een muurverf dekt, hangt voor een groot deel af van de ondergrond. Houd er rekening mee in ieder geval twee lagen te moeten aanbrengen. Is jouw basis bijvoorbeeld glasweefselbehang? Dan zal Muurverf Top het beste uitpakken. Heb je jouw muur al behandeld met voorstrijk? Dan kan je goed uit de voeten met “Muurverf Gewoon Goed” of “Muurverf Top”.Koele of warme kleuren muurverf?
Wist je dat al die prachtige muurverfkleuren ook ondertonen hebben? De ondertoon bepaalt voor een groot deel de sfeer die de kleur met zich meebrengt. Zo voelt een kleurtint met koele ondertoon wat zachter en afstandelijker aan. Dat heeft de verf te danken aan blauwe pigmenten. Een kleurtint met warme ondertoon voelt daarentegen ook echt warmer en dichterbij. Die toon krijg je door rode pigmenten. Daarnaast is er ook een gele ondertoon. Die is het meest neutraal. Ben je niet zeker van je zaak, met al die verschillende kleurtonen? Bekijk dan ook eens onze testkaarten. Zo voel je zelf aan welke muurverfkleur jij moet hebben.Tip! Een blauwe verfkleur kan best een warme ondertoon hebben. En je raadt het al: een rode verfkleur kan ook koel uitpakken. Heb je hulp nodig? Wij helpen je uiteraard op weg.
Tips en tricks voor muurverf
Muurverf aanbrengen, hoe doe je dat eigenlijk? Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg allereerst voor het juiste materiaal. Heeft jouw muur een voorbehandeling of andere ondergrond nodig? Kies dan voor voorstrijk en de juiste (behang)basis. Zo kan je bijvoorbeeld verven op glasweefselbehang, met of zonder structuur.Begin, wanneer nodig, met de muur te ontvetten. Dat doe je met een schone, lichtvochtige doek en verfreiniger. Eventuele gaatjes en oneffenheden vul je op. Maak hierna nog één keer de muur stofvrij. Ga dan de vloeren en meubels afdekken met bijvoorbeeld een afdekkleed of stucloper. Elke plint, maar ook het plafond of de vloer tape je netjes af met schilderstape . Dat is een precisiewerkje, maar zo krijg je de strakste lijnen. Het is van belang dat de muur helemaal droog is voor je begint met verven. Het is handig om lastig bereikbare plekken eerst te verven met een kwast . Zo kom je niet per ongeluk met je roller tegen het plafond, bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat - als je bezig bent met de roller - de eerder aangebrachte verf nat is. Dat noemen we nat in nat schilderen. Daarmee voorkom je strepen. Met de roller is het de bedoeling lange halen te maken. Zo zie je achteraf niet waar je bent gestopt. Een mooi resultaat zonder vlekken en strepen!
Tip! Over het algemeen geldt: haastige spoed is zelden goed. Neem de tijd! Als je iedere laag goed laat opdrogen zal je uiteindelijk het mooiste en duurzaamste resultaat krijgen. Streepvrij, effen en een muur zonder kwastharen.